•  

  Evides Waterbedrijf

  Evides is een betrouwbare en deskundige leverancier voor het winnen, zuiveren en leveren van water. Het waterbedrijf levert drinkwater in het zuidelijk deel van de provincie Zuid-Holland, in de hele provincie Zeeland en in het uiterste westen van de provincie Brabant. Daarnaast levert Evides industriewater en zuivert afvalwater.

   

  Data uitwisselen

  De techniek en infrastructuur is complex bij een waterbedrijf. Er is in feite sprake van fabrieken, leidingen, aansluitingen en dergelijke. Alle details over deze ‘assets’ van de organisatie worden in een Enterprise Asset Management (EAM) pakket beheerd. Andere systemen houden zich weer bezig met de geografische locatie van objecten of de opslag van alle interne documenten. Ook zijn diverse, specifiek voor Evides geschreven maatwerkpakketten in gebruik. Bovendien zet Evides een scanoplossing voor het digitaliseren van documenten in. Al deze data moet tussen systemen onderling en het ERP pakket uitgewisseld kunnen worden.

   

  Interfaces via Microsoft BizTalk Server

  Bij de overstap van Baan ERP naar Microsoft Dynamics AX 2009 werd Evides geconfronteerd met een aantal koppelingen van en naar Baan. Het spreekt voor zich dat het grootste deel van deze data ook weer van en naar Microsoft Dynamics AX moet. Daarvoor is de expertise van Axon Olympus ingeschakeld. De specialisten van Axon Olympus definieerden 20 noodzakelijke interfaces.

   

  Diverse inventieve orchestrations zijn bedacht om het integratievraagstuk op te lossen. Met de inzet van orchestration is het mogelijk om op een visuele manier integratielogica en bedrijfsprocessen vast te leggen. Alle orchestrations zijn klaar voor de toekomstige inzet van Business Activity Monitoring (BAM) binnen Evides. Business Activity Monitoring is een standaard onderdeel van BizTalk dat het mogelijk maakt om het bereiken van mijlpalen binnen het businessproces te signaleren en daarover te rapporteren.

   

  Overleg

  In een situatie met verschillende pakketten, softwarehuizen, applicatie-beheerders en interne afdelingen is communicatie van het grootste belang. Bij dergelijke integratietrajecten ligt de uitdaging niet in het leveren van ‘handjes’. Axon Olympus medewerkers bewijzen hun toegevoegde waarde door de nodige communicatieve vaardigheden, een brede visie en deskundigheid in het opbouwen van een doordachte architectuur.

  De heer Van Ravesteijn, senior projectleider bij Evides zegt hierover het volgende: “De medewerkers van Axon Olympus werken onderling integraal samen. Dit is een van de redenen waarom de organisatie over toegevoegde waarde beschikt. Na dit eerste BizTalk Server project gaan wij het pakket in de toekomst vaker inzetten. We zullen zeker overwegen om opnieuw een beroep te doen op de diensten van Axon Olympus.”

   

  Conclusie

  Moderne bedrijfsvoering vereist het nemen van snelle en goede beslissingen op basis van de juiste gegevens. Bij Evides is een complex landschap aan applicaties aanwezig. Een belangrijk onderdeel daarin is Microsoft Dynamics AX. Om dit en andere systemen van de juiste gegevens te voorzien is BizTalk Server onmisbaar. En om optimaal van BizTalk Server gebruik te kunnen maken is de inzet van Axon Olympus onmisbaar.