•  

  Zesde KaaS-sessie gehouden op 1 oktober 2015

  Axon Olympus is zeer succesvol met haar KaaS-sessies (waarbij KaaS staat voor Knowledge as a Service). Gebruikt uw organisatie Microsoft BizTalk Server of Azure Service Bus als integratieplatform, of overweegt u om deze in te zetten? Dan zijn deze sessies voor u bedoeld.

   

  De gratis KaaS-sessies zijn toegankelijk voor gebruikers van Microsoft BizTalk Server, zoals IT managers, projectleiders en IT architecten. De sessies vormen bovendien een unieke kans om andere BizTalk gebruikers te ontmoeten.

  De zesde KaaS-sessie

  De zesde KaaS-sessie werd gehouden op donderdag 1 oktober 2015 van 13:00 tot 18:00 uur op de bijzondere locatie De Fabrique, Westkanaaldijk 7 te Utrecht.

  Zie de video voor een korte impressie van onze KaaS-sessies.

   


   

  Sprekers:

  Clemens Vasters

  Clemens Vasters: Messaging is voor altijd
  Presentatie en Rondetafel

   

  Alle oplossingen die te maken hebben met real-time data zijn afhankelijk van messaging. Het gebruik van systemen voor messaging en de beschikbare volumes aan data schieten de lucht in. Microsoft Azure’s Event Hubs zijn in juni van dit jaar de grens van één triljoen berichten per maand gepasseerd en het dataverkeer groeit met dubbele cijfers. Messaging is hot.

  In zijn presentatie bespreekt Clemens Vasters, lead architect voor Messaging bij Microsoft Corporation, de trends, ontwikkelingen en de toekomst van Messaging. Hij behandelt protocol trends maakt inzichtelijk welk een breed scala aan opties beschikbaar is in termen van de moderne messaging-infrastructuur. Niet alleen van Microsoft.

   

  Jaap van Popta

  Jaap van Popta:
  Stop met testen om het testen!

  Presentatie en Rondetafel

   

  Als organisatie wil je risico’s bij de implementatie voorkomen, want fouten kunnen een bedrijf veel kosten. Financieel, maar ook in reputatieschade. Denk bijvoorbeeld aan negatieve publiciteit of medewerkers die niet productief zijn omdat systemen plat liggen. Daarom is het belangrijk dat er een risico-gebaseerde aanpak wordt gehanteerd. Zo kan de aandacht tijdens het testen worden besteed aan het voorkomen van de grootste risico’s. En dat er dus niet alleen getest wordt om het testen. Dit is bij integratieprojecten van nog groter belang, omdat de kosten van lukraak testen van de hele keten exponentieel kunnen stijgen.

  Jaap van Popta, lead QA en testconsultant bij Axon Olympus, presenteert tijdens de KaaS-sessie een gestructureerde, integrale aanpak van een risk-based ketentest. Hij maakt inzichtelijk wat werkt, waar je aan moet denken bij het organiseren van een test en hoe je precies daar test waar het nodig is.

   

  Ruud van Huijkelom

  Nico Kalden & Ruud van Huijkelom: DELA op weg naar service oriëntatie
  Presentatie en Rondetafel

   

  De digitalisering stelt andere eisen aan ondernemingen en de wijze waarop zij contact onderhouden met haar klanten. De klant komt steeds meer in de ‘drivers seat’ en heeft uiteenlopende wensen, variërend van alles online regelen tot meer persoonlijk contact. Daarbij zitten klanten niet te wachten op verschillende lokketten. DELA heeft zich tot doel gesteld om haar klanten vanuit één klant contactcentrum te faciliteren en alle dienstverlening online inzichtelijk en aanpasbaar te maken. Dit alles wordt gerealiseerd op basis van een service oriëntatie strategie. Gedurende deze presentatie nemen we u mee in de reis die wij hebben ondernomen om te komen tot de implementatie van service oriëntatie. Zowel technisch als organisatorisch.

   

  Charles Storm

  Charles Storm & Johan Stevens: IT als ‘enabler’ van uw business doelstellingen
  Presentatie en Rondetafel

   

  Om haar doelstellingen te realiseren is het voor uw organisatie van cruciaal belang deze vroegtijdig met de IT afdeling te delen. Alleen dan zal IT deze doelen ondersteunen en helpen realiseren. Hoe zorgt u ervoor dat IT volledig in lijn is met de lange termijn visie en strategie van de organisatie?

  Recent heeft Axon Olympus een workshop gehouden bij DELA waarin het SOA Maturity programma is toegepast. Dit om inzicht te krijgen waar DELA staat op dit gebied. In een korte presentatie introduceert Charles het SOA Maturity programma.

  Daarop volgt een rondetafel sessie waarin u de mogelijkheid krijgen om samen met Charles in te gaan op het model, de toepassing hiervan en de toegevoegde waarde voor uw organisatie.

  Rondetafelgesprekken

  Zoals bij de voorgaande KaaS sessies worden ook deze keer rondetafelgesprekken gehouden. Hier kunt u in een kleine groep discussiëren en leren van praktijkoplossingen.

  Meer over de sprekers

  Clemens Vasters Clemens Vasters
  Lead architect of Enterprise Messaging, Microsoft Corporation

   

  Clemens Vasters is lead architect van Enterprise Messaging bij Microsoft. Hij is de co-architect van belangrijke ontwikkelingen zoals Azure Service Bus, Azure Notification Hubs en Azure IoT Hub. Hij vertegenwoordigt Microsoft binnen de werkgroep Unified Architecture van de OPC Foundation, is lid van de OPC Foundation Technical Advisory Council, neemt deel aan het Industrie 4.0 initiatief in de Duitse IT-vereniging Bitkom, vertegenwoordigt Microsoft in het industriële Internet Consortium en is diepgaand betrokken bij de ontwikkelingen rond standaardisatie van Microsoft Messaging.

   

  Jaap van Popta

  Jaap van Popta
  Lead QA en Testconsultant, Axon Olympus

   

  Jaap heeft meer dan tien jaar ervaring in diverse rollen binnen een verscheidenheid aan BizTalk projecten. Hij heeft scherp inzicht in integratie oplossingen en is gecertificeerd door Microsoft. Jaap werkt bij Axon Olympus als lead QA en testconsultant aan integratieprojecten voor diverse klanten. Jaap heeft testen naar een hoger plan getild en geïntegreerd de werkwijze van Axon Olympus.

   

  Nico Kalden
  Architect en project manager

   

  Nico is een interim architect en projectmanager met 21 jaar ICT ervaring. Hij heeft HEAO bedrijfseconomie en informatica gedaan en interventie management gestudeerd aan Nyenrode. Een belangrijk aspect aan Nico’s werk is het overbrengen van de juiste denkbeelden. Een rode draad in zijn loopbaan is het uitvoeren van organisatie- en standaardisatie processen. Daarbij komt integratie vaak om de hoek kijken. Als technisch project manager was Nico binnen DELA leidend in het opzetten van de juiste kaders en structuur. Samen met DELA IT manager Ruud van Huijkelom werkte hij daarnaast aan het invoeren van een Scrum aanpak.

   

  Ruud van Huijkelom

  Ruud van Huijkelom
  IT manager, Coöperatie DELA

   

  Ruud van Huijkelom begon in de jaren 80 als software ontwikkelaar en werkte zich op tot hoofd ICT bij Interpolis. De Master of Information Management was daar verantwoordelijk voor het ontsluiten van diverse acceptatie- en schadesystemen naar meerdere distributiekanalen. Tegenwoordig heeft hij bij coöperatie DELA de verantwoording over een aantal grote change projecten. Denk aan de transformatie van een silo-achtig landschap naar een Service Oriented Architecture en de online omgeving. Verder is Ruud als IT Manager bij DELA bezig met het aantrekken en opleiden van de juiste mensen en het invoeren van Scrum.

   

  Charles Storm

  Charles Storm
  Lead Integration Architect, Axon Olympus

   

  Charles heeft meer dan tien jaar ervaring met Microsoft integratieproducten als BizTalk Server. Hoewel hij voornamelijk werkzaam is als Integration Architect probeert hij zijn Microsoft certificaten up-to-date te houden. Hij is onder meer MCPD, SOA architect en BizTalk360 product specialist. Als consultant helpt hij organisaties om zich integratie oplossingen en bijbehorende governance aspecten eigen te maken en zodoende baas te blijven in eigen huis.