•  

  Vijfde KaaS-sessie gehouden op 21 april 2015

  Op 21 april werd alweer de vijfde Axon Olympus KaaS-sessie gehouden in De Fabrique aan de Westkanaaldijk 7 te Utrecht. Dit was dezelfde locatie als de voorgaande keer. De gratis KaaS sessies (Knowledge as a Service) zijn toegankelijk voor gebruikers van Microsoft BizTalk Server, zoals IT managers, projectleiders en IT architecten.

  Presentaties

  kaas_harry_tolsma Your future relevance with unthinkable applications using Microsoft Azure
  Harry Tolsma

  In deze sessie liet Harry de kracht van Azure als platform zien. Met dit cloudplatform kunnen klanten dingen doen die hun organisatie onderscheidend maakt in de markt. Middels live voorbeelden werd getoond hoe bedrijven uit de hele wereld cloudoplossingen gebouwd hebben en hoe Microsoft Azure daarin een hoofdrol speelt.
  Een luchtvaartmaatschappij kan mobiele balies inrichten op vliegvelden waar ze normaal niet op vliegen, een autofabrikant kan motoren vier keer sneller ontwikkelen door in de Cloud te werken. En wie bedenkt het volgende onmogelijke?

   

  Sam Vanhoutte Integratie van morgen; de kracht van Azure Microservices
  Sam Vanhoutte
  Sam Vanhoutte, CTO bij Codit, deelde zijn ervaringen en visie over het gebruik van Azure Microservices in het kader van Cloud integratie. Codit werkt actief samen met het integratie productteam bij Microsoft, wat Sam de persoon bij uitstek maakt om een overzicht te geven van de nieuwe mogelijkheden die het Azure platform biedt en de impact hiervan op integratie. In zijn verhaal werden verschillende scenario’s uitgelicht. Ook legde Sam zijn vinger op de plakken die nog ontwikkeling behoeven.

   

  kaas_andrew_slivker Governance and API Management in the modern landscape of Integrations (Engelstalig)
  Andrew Slivker

  In zijn presentatie sprak Andrew Slivker over de waarde en de voordelen van geautomatiseerd Governance en API beheer voor de moderne integratie platforms. Tegenwoordig zien we een convergentie van de traditionele SOA en ESB concepten met noESB, API’s en Microservices paradigma. Ongeacht de aanpak die organisaties kiezen voor hun integratie worden ze geconfronteerd met dezelfde gemeenschappelijke uitdagingen. Uitdagingen die niet direct gerelateerd zijn aan hun core business. Met software voor geautomatiseerd Governance en API beheer worden ontwikkelings- en operationele kosten verlaagd en komen oplossingen sneller op de markt.

   

  erik_verhoeven Gestructureerde koppelingen bij Logicx
  Erik Verhoeven

  Logicx is één van de grootste spelers in de Nederlandse markt als het gaat om transport van voertuigen en vervangend vervoer.
  Door de diverse activiteiten is het applicatielandschap van Logicx nogal divers. Waar voorheen systemen extern en intern rechtstreeks gekoppeld werden, heeft Logicx de keuze gemaakt deze koppelingen te gaan structureren. Om ook in de toekomst de dienstverlening op hoog niveau te houden moest er iets gebeuren met al deze koppelingen. Hoe Logicx dit heeft aangepakt, en wat hen nog te doen staat, hoorden de aanwezigen van Erik.

  Rondetafelgesprekken

  Na de presentaties was er gelegenheid om met de sprekers deel te nemen aan rondetafelgesprekken, waarbij de deelnemers in een kleine groep discussiëren en leren van praktijkoplossingen. In de praktijk is gebleken dat deze gesprekken onder leiding van onze experts als bijzonder zinvol worden ervaren.

   

  Leidende productleveranciers aanwezig

  Het succes van BizTalk Server rust ook op de kracht van de producten die ervoor ontwikkeld zijn. Wij hebben de vier leidende productleveranciers gevraagd om persoonlijk aanwezig te zijn op ons event. Dit bood de aanwezigen de kans om rechtstreeks van hen te horen hoe hun producten uw BizTalk omgeving kunnen versterken.

   

  kaas5_biztalk360 kaas5_roedl
  kaas5_aims kaas5_nevatech

  Wie waren de sprekers?

  kaas_harry_tolsma Harry Tolsma
  Principal Technology Advisor, Microsoft

  Harry heeft meer dan 25 jaar ervaring in bedrijfsoplossingen, systeemontwikkeling, systeemintegratie, databases, BI, data warehousing en cloudtechnologie.. Hij is gespecialiseerd in Microsoft cloudtechnologie (Microsoft Azure) en CRM en heeft daarnaast veel kennis van de platformen van Oracle en SAP. Als Principal Technology Advisor is hij degene die de top 50 klanten in Nederland adviseert op gebieden als systeemontwikkeling en -integratie en het werken met Azure cloudoplossingen. Binnen Microsoft was Harry eerder werkzaam als Competitive Sales Specialist voor het EMEA gebied en als Microsoft Data platform & BI specialist. Als zodanig is hij al vanaf de start betrokken bij Azure. Harry kenmerkt zich door zijn praktische insteek ingegeven door zijn nuchtere Friese kijk op ICT.

   

  Sam Vanhoutte Sam Vanhoutte
  Chief Technology Officer and Product Manager, CODIT

  Sam Vanhoutte is CTO en Product Manager bij Codit. De in België woonachtige Microsoft BizTalk Virtual Technology Specialist en MVP heeft zeer veel ervaring in het bouwen van geïntegreerde enterprise, ESB en SOA oplossingen. Dankzij zijn gespecialiseerde focus op integratie met behulp van Microsoft technologie is Sam gevraagd als lid van Microsoft’s Connected Systems en Azure Advisory boards. Hij heeft zich de laatste 10 jaar toegelegd op Microsoft BizTalk.

   

  kaas_andrew_slivker Andrew Slivker
  Chief Technology Officer, Nevatech

  Andrew Slivker is medeoprichter en CTO van Nevatech. Hij is al meer dan 10 jaar bezig met het bouwen en beheren van SOA platformen en API management oplossingen. Door hem ontwikkelde SOA systemen worden over de hele wereld gebruikt en verwerken miljarden transacties per jaar. Andrew is bovendien een echte veteraan op het gebied van Microsoft technologieën, met meer dan 25 jaar ervaring in software architectuur en implementaties.

   

  erik_verhoeven Erik Verhoeven
  Manager Software ontwikkeling en Projecten, Logicx Mobiliteit BV

  Erik is onder meer consultant, projectleider en teamleider geweest bij diverse IT bedrijven. Hij is nu bij Logicx verantwoordelijk voor de softwareontwikkeling. Logicx is een integrale mobiliteitshulpverlener, gespecialiseerd in onder andere vervangend vervoer, berging en autotransport. Een dergelijke organisatie heeft behoefte aan real-time inzicht in de transportbehoefte en gebruikt hiervoor diverse systemen. Bij de ontwikkeling van de modernste oplossingen komen de vaardigheden van Erik op het gebied van project management, testing, en programmeren goed van pas.