•  

  Derde KaaS-sessie een succes

  Axon Olympus is zeer succesvol met haar kosteloze KaaS-sessies (waarbij KaaS staat voor Knowledge as a Service). Gebruikt uw organisatie Microsoft BizTalk Server als integratieplatform, of overweegt u om BizTalk in te zetten? Dan zijn de KaaS-sessies voor u bedoeld. De sessies vormen bovendien een unieke kans om andere BizTalk gebruikers te ontmoeten.

   

  De derde sessie

  De derde kennissessie werd gehouden op donderdag 10 april 2014 in het Van der Valk hotel Breukelen. Er was een zeer goede opkomst.

   

  kaasblokjes

   

  Presentaties:

  • Integratie bij UWV – Koppelvlakken en aanknopingspunten
   UWV heeft een cruciale rol in het informatielandschap van de BV Nederland. Systeemintegratie speelt hierin een sleutelrol. Hoe gaat UWV om met de heterogeniteit van het eigen systeemlandschap en de verscheidenheid van koppelvlakken met andere instellingen? Welke uitdagingen heeft UWV hierin voor de toekomst?
   Sprekers: Jeroen Verwoort en Mark Verlinden
  • BizTalk Monitoring met AIMS Innovation
   AIMS Innovation biedt de enige volledig toegewijde oplossing voor het monitoren van BizTalk. In deze presentatie leert u waarom de oplossing werd ontwikkeld, wat klanten er over te zeggen hebben, en waarom Frost & Sullivan  er de titel ‘Global Customer Value Leadership in Application Performance Monitoring’ aan toekenden.
   Spreker: Ivar Sagemo
  • Hoe standaardisatie en Governance ruimte creëert voor innovatie
   Governance is een belangrijk aspect binnen integratie en service oriëntatie (SOA) landschappen. Het zorgt ervoor dat IT middelen worden ingezet om business doelen te behalen en borgt dat er eenduidige oplossingen voor soortgelijke problemen worden gekozen. In deze sessie raken we aan veel voorkomende problemen op het gebied van governance en bieden wij u handvatten om deze te adresseren door het inrichten van een Integratie Competence Center. Een eerste stap om een Governance Organisatie op te zetten vanuit uw bestaande afdelingen binnen de organisatie.
   Spreker: Charles Storm

  Rondetafelgesprekken

  Nieuw waren deze keer de ronde tafels. Hier konden de deelnemers in een kleine groep discussiëren en leren van praktijkoplossingen. Er waren twee rondes van ronde tafels. Daarmee kreeg iedereen de kans tweemaal aan een gesprek deel te nemen.


  Apps integreren met uw ERP omgeving

   

  Met dank aan Asito leert u in deze discussie uit de praktijk hoe mobiele apps in de bedrijfsprocessen van Asito zijn geïntegreerd. De apps communiceren met de back-end systemen van Asito door de inzet van BizTalk en SQL Server.

  Leiders: Joris Arts en Yuri Weseman (Asito).


  Haal het meeste uit Dynamics door naadloze integratie

   

  In deze rondetafeldiscussie hoort u hoe u de Microsoft Dynamics producten het beste kunt integreren in uw applicatielandschap. Als case wordt Euretco gepresenteerd. Bij deze organisatie werden Dynamics CRM en Dynamics AX gekoppeld via de Roedl Adapter en Dynamics AX Integration Booster.

  Leider: Jonathan Gurevich.


  For us, there’s nothing as urgent as dead fish

   

  In deze rondetafel zullen deelnemers vernemen hoe de bedrijfskritische processen van Marine Harvest (de grootste zalmproducent ter wereld) op Codit Integration Cloud wordt uitgevoerd. Hun processen worden volledig beheerd door het managed services team van Codit. Door de wekelijkse rapporten en de interactieve portal krijgen de klanten visibiliteit in de processen, zonder dat ze technisch op de hoogte hoeven te zijn.

  Leider: Sam Vanhoutte.

  logo_marineharvest

  Transparantie in uw BizTalk omgeving met BizTalk360

   

  BizTalk360 is een veelzijdig beheer- en monitor pakket voor BizTalk Server. Aan deze rondetafel kunt u ervaren welke uitdagingen één van Nederlands grootste online retailers zag in het beheer van haar BizTalk Server omgeving en hoe de implementatie van BizTalk360 hier de benodigde oplossingen bood. Vanzelfsprekend krijgt u ruimschoots de gelegenheid om uw eigen situatie toe te lichten en te onderzoeken of een implementatie van BizTalk360 in uw geval dé oplossing is.

  Leider: Charles Storm.

  Wie waren de sprekers?

  Ivar Sagemo

  Ivar Sagemo
  CEO, AIMS Innovation

   

  Ivar heeft significante ervaring in het bouwen van SaaS organisaties. Hij heeft een brede reeks vaardigheden op het gebied van finance, strategie, innovatie, operations en development. Als voormalig Global Head of Distribution Services bij Thomson Reuters was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde uitrol van het Hugin platform (aangekocht door Thomson Reuters van NYSE in 2009). Ivar houdt van een hands-on aanpak, lean en scrum. Hij is B.Sc. Business Admin aan de Universiteit van Colorado en Executive Education in Strategy & Innovation aan MIT Sloan.

   

  Jeroen Verwoort

  Jeroen Verwoort
  Teammanager Business Services, UWV

   

  Jeroen Verwoort is bij het UWV verantwoordelijk voor de enterprise integration. Hiertoe maakt UWV onder meer gebruik van één van de grootste Microsoft Biztalk-implementaties in Europa. Hierbij zijn security, beschikbaarheid en veranderbaarheid van groot belang, niet alleen voor het UWV zelf, maar voor de hele BV Nederland.

   

  Mark Verlinden

  Mark Verlinden
  IT Architect, UWV

   

  Mark houdt zich bezig met de integratievraagstukken voor het koppelen van systemen binnen en buiten het UWV-domein. In een landschap van enkele honderden systemen kan dit een enorme uitdaging zijn. Van de aanvraag tot en met de realisatie van de integratieoplossingen ontwerpt, begeleidt en adviseert hij de klanten in hun functionele koppelwensen, waarbij de integratieoplossingen getoetst worden tegen de geldende Referentie Architectuur om zodoende de visie van UWV te borgen.

   

  Yuri Weseman

  Yuri Weseman
  Enterprise Architect, Asito

   

  Yuri Weseman heeft in de rol van software ontwikkelaar uitgebreide ervaring opgedaan met het bouwen van IT systemen. Hij is lid van de werkgroep “Architectuur in de zorg”. In de rol van Enterprise Architect adviseerde hij rondom overname trajecten voor zowel TSN Thuiszorg als Asito Schoonmaak. De implementatie van BizTalk bij Asito Schoonmaak werd door hem intensief begeleid, waarbij veel aandacht uitgegaan is naar de invulling van de integratie architectuur voor Asito Schoonmaak. BizTalk wordt binnen Asito Schoonmaak ingezet om SAP, SAP BI, CRM, EasyArchive (DMS), Moodle (E-learning), E-Flexer (planning) en mobiele apps te verbinden met elkaar.

   

  Sam Vanhoutte

  Sam Vanhoutte
  Chief Technology Officer and Product Manager, CODIT

   

  Sam Vanhoutte is CTO en Product Manager bij Codit. De in België woonachtige Microsoft BizTalk Virtual Technology Specialist en MVP heeft zeer veel ervaring in het bouwen van geïntegreerde enterprise, ESB en SOA oplossingen. Dankzij zijn gespecialiseerde focus op integratie met behulp van Microsoft technologie is Sam gevraagd als lid van Microsoft’s Connected Systems en Azure Advisory boards. Hij heeft zich de laatste 10 jaar toegelegd op Microsoft BizTalk.

   

   kaas_charles_storm

  Charles Storm

  Lead Integration Architect, Axon Olympus

   

  Charles heeft meer dan tien jaar ervaring met Microsoft integratieproducten als BizTalk Server. Hoewel hij voornamelijk werkzaam is als Integration Architect probeert hij zijn Microsoft certificaten up-to-date te houden. Hij is onder meer MCPD, SOA architect en BizTalk360 product specialist. Als consultant helpt hij organisaties om zich integratie oplossingen en bijbehorende governance aspecten eigen te maken en zodoende baas te blijven in eigen huis. Charles werkt sinds 2012 voor Axon Olympus.
   

   kaas_jonathan_gurevich

  Jonathan Gurevich
  Business Development Manager, Axon Olympus

   

  Jonathan is een ambitieuze en gedreven consultant, developer, architect, systeemintegratiespecialist en Microsoft Virtual Technology Specialist met een grote hoeveelheid ervaring in het ontwerpen en implementeren van Enterprise Application Integration oplossingen. Hij is vanaf de oprichting betrokken bij Axon Olympus en voerde daarvoor al vele projecten uit bij onder meer de overheid, banken en de logistieke industrie.
   

   Joris Arts

  Joris Arts

  Operations Manager, Axon Olympus

   

  Joris Arts is een consultant met meer dan 10 jaar BizTalk ervaring. Zijn analystische achtergrond vormt nog altijd de basis voor zijn huidige werkzaamheden. In 2011 begon Joris bij Axon Olympus, waar hij de leiding had over een aantal succesvolle projecten. Als Operations Manager steunt hij de organisatie met zijn rijke kennis over integratieaspecten en projectmanagement.