•  

  Vierde KaaS-sessie een succes

  Gebruikt uw organisatie Microsoft BizTalk Server als integratieplatform, of overweegt u om BizTalk in te zetten? Dan zijn de KaaS-sessies (waarbij KaaS staat voor Knowledge as a Service) voor u bedoeld. De sessies vormen bovendien een unieke kans om BizTalk kopstukken uit binnen- en buitenland alsook andere BizTalk gebruikers te ontmoeten en mee van gedachten te wisselen.

  De vierde KaaS sessie

  De vierde kennissessie werd gehouden op woensdag 24 september 2014 op de unieke locatie De Fabrique te Utrecht. Om 12:00 uur was de ontvangst met broodjes. De eerste sessie begon om 12:30 uur. De eindtijd was 17:00 uur.

  Na afloop was gelegenheid om te karten op eigen rekening. Wel zorgden wij uiteraard voor de versnaperingen.

  Het evenement was zoals altijd toegankelijk voor gebruikers van Microsoft BizTalk Server, zoals IT managers, projectleiders en IT architecten.

  karten

  Presentaties:

  Richard Seroter The Future of Integration (Engelstalig)
  Richard Seroter

  Het volgende decennium lijkt één van de meest verstorende in de korte geschiedenis van de IT. Nieuwe zienswijzen over computing en architectuur, een exploderend aantal aangesloten apparaten, en nieuwe organisatiemodellen zullen allemaal een directe invloed hebben op het uiterlijk van systeemintegratie in de komende jaren. Welke uitdagingen heeft de cloud geïntroduceerd? Hoe werkt toewijding aan DevOps uit in mijn benadering van integratie? Welke rol speelt integratie in het “internet of things”? In deze sessie wordt gesproken over enkele mega-trends in de industrie en hoe deze uw aanpak van integratie vandaag en morgen kunnen beïnvloeden.

  Jan Koen Integratie in de retail
  Jan Koen

  In de zeer competitieve Nederlandse retailwereld is het van groot belang om snel te reageren op verandering in de maatschappij om zodoende je klanten te behouden. Mede door technologische ontwikkelingen kan DEEN dit gevecht aan. Wel is een bont applicatielandschap ontstaan met vele verbindingen tussen diverse soorten systemen.

  Benodigde veranderingen in het applicatielandschap moeten steeds sneller geïmplementeerd kunnen worden. 

  Hoe kijkt DEEN tegen deze problematiek aan, welke keuzes hebben we gemaakt en hoe pakken we dit aan?

  Patrick Wellink Happify management met Best Practices en Learnings
  Patrick Wellink

  Iedereen kent de 80/20 regel. Deze kan ook in de IT toegepast worden. Ontwikkeling behelst meestal 20% van het totale IT budget, maar de resultaten hiervan zorgen vaak voor 80% van de kopzorgen in beheer.

  Hoe kunnen wij zorgen dat deze regel voorgoed niet meer op applicatie integratie van toepassing is? Door een gezonde hoeveelheid discipline door te voeren in de opzet en uitwerking van integratie projecten. Een balans tussen Best Practices en Best Learnings en het gebruik van tools en producten die deze discipline borgen in de organisatie.

  Verras uw management met een project dat op tijd en binnen budget opgeleverd wordt en waarmee toekomstige aanpassingen eenvoudiger door te voeren zijn.

  Rondetafelgesprekken

  Na de presentaties was er gelegenheid om met de sprekers deel te nemen aan rondetafelgesprekken, waarbij de deelnemers in een kleine groep konden discussiëren en leren van praktijkoplossingen.  Additioneel was er een vierde rondetafelgesprek door Henk Adriaans van Scribe Software, een nieuwe partner van Axon Olympus. Henk heeft een aantal oplossingen belicht qua architectuur en toepassingsgebieden, alsook de benadering van Scribe op het gebied van data migratie- en integratietrajecten.

  Wie zijn de sprekers?

  Richard Seroter Richard Seroter

  Director of Product Management, CenturyLink Cloud

  Richard is de directeur product management voor cloud leider CenturyLink, een Microsoft MVP, InfoQ redacteur, blogger, schrijver, trainer en bekend spreker op conventies en congressen. Hij heeft het grootste deel van zijn carrière gewerkt met organisaties die hun enterprise software oplossingen plannen en ïmplementeren. Onlangs verdiende hij een Masters Degree in Engineering aan de Universiteit van Colorado. Richard is de auteur of medewerker aan drie recente boeken: “Applied Architecture Patterns on the Microsoft Platform”, dat bespreekt waar welke Microsoft-platform technologie te gebruiken is; “SOA Patterns with BizTalk Server 2009”, dat een blik geeft op het toepassen van goede SOA-principes op een breed scala van BizTalk scenario’s; en “Microsoft BizTalk 2010: Line of Business Systems Integration” waarin hij hoofdstukken schreef over de integratiestrategieën voor Windows Azure, Salesforce.com en Dynamics CRM 2011.

  Jan Koen Jan Koen
  ICT-manager, DEEN Supermarkten B.V.

  Jan Koen is bevlogen, ambitieus en zijn focus ligt op de toekomst. Dit heeft hem niet alleen persoonlijk succes gebracht (hij is vanuit zijn bijbaantje in het magazijn van DEEN uiteindelijk manager ICT geworden), maar ook voor de organisatie. DEEN heeft dankzij Koen en zijn team een grote maar zeer stabiele ICT-omgeving en doordat hij continu zoekt naar optimalisatie van producten en processen is de ICT bij DEEN toekomstbestendig. En altijd binnen de normen en waarden van het bedrijf: Koen begrijpt de dynamiek van de retail en klanttevredenheid met betrekking tot ICT-dienstverlening is zijn belangrijkste KPI.

  Patrick Wellink Patrick Wellink
  Senior Integration & BPM Consultant, Axon Olympus

  Patrick is sinds 1990 werkzaam in de automatisering. Hij heeft zich ontwikkeld tot een allround IT consultant met ervaring als systeembeheerder, programmeur en support engineer. De laatste acht jaar heeft hij zich gespecialiseerd in Microsoft BizTalk Server. Hij heeft brede kennis van de bekende ontwikkelmethodieken. Binnen BizTalk werkt Patrick graag met complexe mappings, EDI, BAM en de Business Rule Engine. Patrick is ook één van de drijvende krachten achter het Integration Framework.

   Henk Adriaans Henk Adriaans
  Director EMEA, Scribe Software

  Als Director EMEA is Henk is verantwoordelijk voor de activiteiten van Scribe binnen de regio. Henk leidt alle business development, sales en marketing activiteiten bedoeld om het merk Scribe, het aantal channel partners en de business in het EMEA gebied uit te breiden.

  Voordat hij in 2013 bij Scribe kwam had Henk bijna 25 jaar lang leidinggevende posities op het gebied van channel and direct sales & marketing, met bedrijven als Oracle, QAD en het meest recent Exact Software, waar hij Sales Director was voor EMEA & APAC. Henk leidde de sales activiteiten voor meer dan 30 kantoren en een sales force van 150 FTE’s.

  Henk heeft een BSc diploma in Informatie Technologie.